BEZ DOGOVORA U BRISELU

Narednih dana nastavak razgovora

Foto: Pixabay

BRISEL – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas posle podne u Briselu razgovore sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom i specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Pošto tokom današnje runde dijaloga Beograda i Prištine, na najvišem nivou, nije postignut dogovor, kako je potvrdio i šef evropske diplomatije Žozep Borelj, razgovori u cilju prevazilaženja trenutne situacije, nastavljeni su i nakon zvaničnih pregovora.

Vučić je poručio večeras iz Brisela da je ovo bio težak dan za našu zemlju i naglasio da će nastaviti da se bori za mir i stabilnost.

“Težak dan je za nama, bio je težak dan za sve građane i celu zemlju. Ne mogu da kažem da je uspešno završen, ali se uzdržavam od drugih komentara jer se nadam da je moguće da nekim čudom da postignemo kompromisno rešenje. Zato ću nastaviti da se borim za mir i stabilnost”, saopštio je Vučić u video-obraćanju na instagram nalogu “buducnostsrbijeav”.

Vučić je najavio da će se obratiti građanima u narednih 48 sati.

“Jedva čekam da se vratim u Srbiju!”, napisao je predsednik.

Nakon današnjih petosatnih razgovora, koji nisu rezultirali dogovorom, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je da će Vučić ostati u Briselu i danas posle podne, a da će se sutra obratiti javnosti u Srbiji.

Iako u dijalogu posreduje EU, Eskobar je učestvovao u drugom delu današnjih razgovora, u zgradi Službe EU za spoljne poslove.

Niz razgovora počeo je jutros, odvojenim sastancima Borelja i Lajčaka sa Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Izvor RTV
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos