PREMINUO ČUVENI NEMAČKI REŠISER VOLFGANG PETERSON

Režiser je preminuo u petak, a danas je izašla zvanična objava.

Foto: Wikimedia Commons

 

Zaista neobično da tek danas, ali svi mediji i strani i domaći javljaju da je preminuo čuveni filmski režiser Volfgang Peterson. Po zvaničnim informacijama veliki umetnik  je umro jos u prosli petak ali je to tek sada objavljeno.

On je poznat po mnogim sjajnim filmskim ostvarenjima poput “Troje” (Troy), “Savršene oluje” ( The perfect storm), filma “Posejdon” (Poseidon), ali i dva filma koja su najpoznatija “The Neverending story” i “Das Boot” (brod – podmornica).

Peterson je rođen 14. marta 1941. godine u Emdenu, Donja Saksonija u Nemačkoj, Šezdesetih je režirao pozorišne predstave u hamburškom pozorištu, a kroz rad na televiziji je upoznao Jirgena Prohnova koji je kasnije igrao glavnu ulogu kapetana u filmu “Das Boot”, a za koji je dobio dva oskara od 6 nominacija za koliko je film bio nominovan.

Peterson je bio i holivudski poznati režiser. Bio je u “igri” da režira prvi film “Hari Poter i kamen mudrosti”, ali je odustao.

Volfgang Peterson je preminuo u petak 12. avgusta 2022. godine od raka pankreasa u 81. godini života. Iza njega ostaju brojna umetnička dela koja su ušla u istoriju svetskog filma.

 

Foto: Wikimedia Commons

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos