U ŠKOLSKE KLUPE BEZ KORONA MERA

Školska godina u Austriji će, po svoj prilici, početi bez ograničavajućih mera

Pixabay

 

Školska godina u Austriji će, po svoj prilici, početi bez ograničavajućih mera, baš kao što je bilo pre pandemije. Precizna pravila biće objavljena tek sledeće nedelje, ali za sada se zna da bi školarci i nastavno osoblje trebalo da budu pošteđeni kovid testova i maski.

Nova školska godina u Beču, Donjoj Austriji i Burgenlandu počinje 5. septembra, a u ostalim pokrajinama nedelju dana kasnije. Da podsetimo, prošla školska godina počela je tronedeljnom bezbednosnom fazom, kad je kovid test rađen tri puta nedeljno, a maske su bile obavezne van učionice. Maske su se nosile do početka maja, a testiranja su redovno obavljana do početka juna. Rezultat: Oko jedan odsto od više od 30 miliona PCR školskih testova, bilo je pozitivno.

Ovog septembra, međutim, početak škole će verovatno biti sličan onome pre početka pandemije. „Prevashodni cilj u obrazovanju je da naučimo da živimo sa Covidom-19“, slogan je u varijantnom planu upravljanja Ministarstva prosvete. Ograničenja zato treba svesti na apsolutno neophodni minimum.

Dokumentom nadležnog ministarstva, reguliše se procedura u četiri različita scenarija. Trenutno je na snazi „scenario dva“, koji definiše dugotrajno slabljenje pandemije sa sezonskim talasom infekcija tokom dolazeće jeseni i zime, težine slične prošlim omikronskim talasima. Kako navode u Ministarstvu prosvete, pokrajine neće moći da uvode stroža pravila u odnosu na savezni nivo, što je velika promena u odnosu na raniji period.

Varijantnim planom upravljanja, redovno testiranje jednom nedeljno predviđeno je samo pri prelasku na „scenario tri“, koji bi pratio veliki talas infekcija novom varijantom virusa. Ako dođe do pomenutog trećeg scenarija, uvešće se opšta obaveza nošenja maski van učionice. Svuda osim u osnovnoj školi, maske se u tom slučaju mogu na ograničeno vreme nositi i u razredu. Deci i adolescentima, za koje infekcija korona virusom može biti posebno opasna, u toj fazi je dozvoljeno odsustvovanje sa nastave, ali uz lekarsko uverenje.

U slučaju prelaska na „scenario četiri“, koji bi obuhvatio veoma nepovoljnu sliku pandemije sa velikim brojem infekcija i hospitalizacija, zaštita za nos i usta predviđena je i u nižim školskim razredima, a u višim bi to bila FFP2 maska.

Konzorcijum za prognozu kretanja pandemije, u ime Ministarstva zdravlja najavljuje stagnaciju procesa infekcije, ističući da imunološka zaštita, stečena vakcinacijom i infekcijama u populaciji, kontinuirano opada, a trenutno je samo 59 odsto Austrijanaca validno vakcinisano, što je razlog za brigu.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos