„LITIJA ZA SPAS SRBIJE“ DO HRAMA SVETOG SAVE

I pored najave da je Evroprajd zabranjen, protivnici njegovog održavanja okupili su se juče u 18 časova

Foto: TSD

I pored najave da je Evroprajd zabranjen, protivnici njegovog održavanja okupili su se u 18 časova na skupu “Litija za spas Srbije”. Litija je završena ispred Hrama Svetog Save u Beogradu, gde su građani potpisivali peticiju za zabranu Parade ponosa.

Vladika banatski Nikanor je, obraćajući se učesnicima litije, kao primer odnosa prema gej populaciji naveo ruskog predsednika, za koga je rekao da je „današnji car planete koja se zove Zemlja niko drugi nego Vladimir Vladimirovič Putin“, koji je doneo odluku da o „anomalijama“ kakve se pojavljuju u Srbiji, „ne sme biti ni govora a kamoli da zažive“.

Nakon okupljanja ispred Patrijaršije SPC i čitanja molitve Oče naš, učesnici su se, preko Terazija i Slavije, uputili ka Hramu Svetog Save. Kolonu su predvodili članovi moto udruženja „Noćni vukovi“.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova štitili su prostorije Prajd info centra. Kolona je prošla pored centra i nastavila ka Hramu Svetog Save, a incidenata nije bilo.

Dok su prolaizili Ulicom kralja Milana, učesnici su uzvikivali „Kosovo je srce Srbije“.

Iako je skup najavljen kao protest zbog organizovanja Evroprajda Beogradu, nije bilo transparenata niti govora protiv te manifestacije. Učesnici su isključivo nosili transparente i barjake sa religijskim motivima.

Izvor N1
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos