VELIKI BROJ NEMACA NEĆE IMATI ČIME DA PLATI KOMUNALNE USLUGE

Procena nemačkih komunalnih preduzeća

Foto: Pixabay

Nemačka komunalna preduzeća procenjuju da zbog visokih cena gasa do 15 odsto njihovih klijenata neće moći da plati račune za komunalne usluge, izjavio je šef udruženja VKU za medijsku grupu Funke.

Oko 900 komunalnih preduzeća distribuira dve trećine gasa u Nemačkoj, a isporučuju i struju, vodu i toplotnu energiju, odlažu otpad i obezbeđuju širokopojasni pristup internetu.

Preduzeća su kupovala gas po vrlo visokim cenama pa se očekuje da će ih od oktobra preneti na građane kroz planirane naknade za gas.

“Neka komunalna preduzeća procenjuju da do 15 posto (klijenata) neće moći da plati račune”, rekao je u razgovoru za Funke direktor nemačkog udruženja komunalnih preduzeća Ingbert Liebing.

Smatra da bi trebalo uvesti moratorijum na objavu insolventnosti dobavljača energije, dodavši i da će poduzećima trebati pomoć i u jesen.

Vlada bi trebalo da snizi PDV na gas i struju, predlaže.

Vladajući socijaldemokrati već su sastavili predlog koji predviđa zaštitu komunalnih preduzeća od insolventnosti ako su prisiljena da nabavljaju gas po višoj ceni, napominje Reuters, pozivajući se na dokument SPD-a.

Izvor N1
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos