“UVOĐENJE SANKCIJA PROMIŠLJENO POLOVINOM MOZGA”

Marer kritikuje Evropsku komisiju

Foto: Pixabay

Predsednik Privredne komore Austrije Harald Marer smatra da je ekonomska situacija, zbog energetske krize, teža nego za vreme pandemije i kritikuje Evropsku komisiju da je, prilikom uvođenja sankcija protiv Rusije, “razmišljala samo jednom polovinom mozga”.

“Ako se preduzeća moraju zatvarati, jer Komisija smatra da je “previše nobl i predobra” da promeni dizajn cene struje onda je to jedna vrsta atentata na celokupnu evropsku konkurentnost”, rekao je Marer austrijskom radiju “Oe1”.

On je ukazao da brojna preduzeća, zbog visoke cene energije, razmišljaju da smanje proizvodnju.

Rekao je da je još od proleća upozoravano da bi moglo doći do takve situacije ako se ne bude na vreme na evropskom nivou delovalo.

“Mnoga izvozna preduzeća na međunarodnom tržištu više nisu konkurentna, jer cene, koje moraju proslediti dalje, niko globalno ne želi da plati”, kazao je Marer.

Istakao je da se radi o energetsko intenzivnim preduzećima u metalurškoj industriji, papirnoj industriji, kartonaži i hemijskoj industriji.

Cene, dodaje, ne pogađaju samo velika preduzeća već problem imaju srednje i male pekare, stolarske radnje i trgovina.

Evropskoj komisiji prebacuje da je sankcije uvela bez ikakvih potrebnih propratnih mera, i da se njihovo tumaranje nastavlja, sada i određivanjem gornje granice za ruski gas.

“Tema je visoka cena gasa na međunarodnoj berzi, a ne primarno riski gas. Mislim da samo žele usvoje nove sankcije, bez ideje da se pomogne”, kazao je on.

Ocenio je da bi bilo važno da se cena struje odvoji od cene gasa.

Izvor Blic
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos