FINSKA RAZBIJENA ZA 20 MINUTA

Već drugi put ubačena „stotka“

Foto: Pixabay

Evropski drim-tim. Po načinu igre, dominaciji, atrakciji, brzini i kreaciji, košarkaši Srbije su večeras izgledali kao najbolja američka reprezentacija, sastavljena od svetskih asova. Za svega 20 minuta, Lučić i saigrači „ugasili“ su Fince u Pragu, dali više od 60 poena i time odagnali svaku sumnju u konačan epilog. Srbija je vezala i treću pobedu na Evropskom prvenstvu, a prema prikazanom, protiv Finske je delovala toliko dominantno da je neodoljivo podsećala na reprezentaciju kadru da osvoji, možda i najsjajnije odličje – 100:70.

Selektor Pešić morao je da u rotaciji koristi svega deset igrača; Marinković zbog stomačnih problema nije bio u protokolu, dok Milutinov, posle oporavka od virusa i dolaska u Prag, nije ulazio u igru.

Samo u prvih pet minuta Finska je izgledala kao selekcija kadra da se „pobije“ sa košarkašima Srbije. Tačnije, sve dok je plejmejker Madžuni pronalazio način da dođe do egzekucije. Daroviti organizator igre ubacio je u kratkom roku deset poena, isposviće se skoro trećinu svoje reprezentacije do poluvremena.

Kao da je bila isporvocina agresijom u dobrani rivala, Srbije je podigla gard na vreme, prebacila u viši stepen prenosa brzine i maltene 40 minuta demonstrirala modernu, brzu, kreativnu košarku od koje je zastajao dah prisutnima u Pragu.

Teško je sročiti ko je bio kreativniji, nesebičniji, košgeterski raspoloženiji… Micić je „bačenu rukavicu“ Madžunija prihvatio na način da je u blickrigu Srbije ubacio šest poena, time je nadogradio uvodni učinak Jokića, a kada se kreaciji igre priključio Kalinić, svojim fantastičnim čitanjem protivničke odbrane, srpska košarkaška mašina zaista je zaliučila na američku.

Finci nisu znali odakle im dolazi veća opasnost. Jokić je vsku priliku koristio da u „ofsajdu“ pronađe Lučića ili Kalinića… Micić i Nedović su lako probijali odbranu na perimetru, a potom u slbodnom izboru pronalazili siagrače u najboljoj poziciji…

Jedino je selektor Pešić sve vreme izgledao preozbiljno, što mu i sama ovkacija nalaže, ali je intimno morao da bude prezadovoljan.

I kada je Jagodić Kuridža menjao Jokića, a Srbija igrala sa niskom petorkom, defanziva agresivnost bila je britka kao podmazana struna. Nije bilo oscilacija u igri, naprotiv, mašina je funkcionisala kao ove seozne bolid Red Bula u Formuli 1.

Razlika se povećavala kao letnja temperatura na beogradskom asfaltu. Finci su bili nokautirani u prvih 20 minuta; Srbija je do poluvremena imala čak 19 timskih asistencija, ubacila je 62 poena od kojih samo devet šutem sa distance.

Pešić je bio prezadovoljan i činjenicom da su iz tranzicije njegovi puleni dali 35 poena.

U prvih 20 minuta, Micić i Lučić imali su 12 poena, Kalinić 10 uz pet asistencija, a već u uvodnim skevencama treće deonice Jokić je došao do dabl-dabla.

Izvor Danas
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos