KRALJ ČARLS III NOVI SUVEREN KANADE

Fonet printscreen

Predstavnik krune u Kanadi Generalna Guvernerka  Meri Sajmon je zvanično objavila kraljičinu smrt i pristupanje novog suverena u proklamaciji koja je objavljena u Kanadskom službenom listu, zvaničnom glasniku vlade. Kralj Čarls III novi je suveren Kanade

Kralj Čarls III proglašen je za novog šefa države Kanade na ceremoniji prijema u Rido Holu u subotu ujutro, dok savezna vlada organizuje niz događaja u znak sećanja na nasleđe njegove majke, kraljice Elizabete Druge.

Datum nacionalne ceremonije obeležavanja kraljice u Kanadi još je nepoznat dok zvaničnici željno iščekuju javnu potvrdu kada će njena državna sahrana biti održana u Londonu.

Odeljenje za nasleđe kaže da će nacionalna ceremonija početi memorijalnom paradom sastavljenom od pripadnika kanadskih oružanih snaga i oficira RCMP-a, uz salvu 96 topova – po jedan za svaku godinu njenog života – i avione CF-18.

Ceremonija proglašenja pristupanja kralja Čarlsa za novog suverena Kanade održna je jutros u Rido holu u Otavi.

Predstavnik krune u Kanadi Generalna Guvernerka  Meri Sajmon je zvanično objavila kraljičinu smrt i pristupanje novog suverena u proklamaciji koja je objavljena u Kanadskom službenom listu, zvaničnom glasniku vlade. 

Čarls je automatski postao kralj Kanade nakon smrti kraljice Elizabete. Ali proglas o pristupanju izdaje generalni guverner po savetu savezne kancelarije Tajnog saveta.

Donji dom je odložen zbog letnje pauze  i planirano je da se ponovo sastane 19. septembra. Ali protokol kaže da premijer treba da ponovo sazove parlament i uputi zajedničku adresu lojalnosti i saosećanja i sve poruke saučešća. Premijer Justin Trudeau takođe će se oglasiti i uz  podršku lidera opozicije, kako protokol nalaže.

 

NENAD STANKOVIĆ (sa kanadskim medijima)

 

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos