CENA NAFTE I DALJE PADA

Barel jutros 89 dolara, a skoro je bio i 117!

Foto: Pixabay

Cena nafte jutros zabeležila je blagi rast, ali je i dalje ispod 90 dolara po barelu, što je značajno niža cena u odnosu na samo pre dva meseca kada se nafta na evropskom tržištu prodavala po ceni i za 117 dolara za barel.

Danas će resorno ministarstvo objaviti i nove cene goriva u Srbiji. Trenutne cene su 217,5 dinara za evrodizal i 180 dinara za litar benzina.

Cena novembarskih fjučersa za sirovu naftu tipa Brent pala je za više od 4% na 89,07 dolara po barelu, prema podacima londonske Interkontinentalne berze. Brent je pao na taj nivo prvi put od 8. februara. Oktobarski fjučersi za WTI pali su za 2,7 odsto, na 84,58 dolara po barelu, što je prvi put od 25. januara tekuće godine.

Mnogi analitičari veruju da ovaj pad – na nivo ispod 85 dolara po barelu – proističe zbog različitih faktora, uključujući jačanje dolara i strah od recesije u SAD, kao i dugotrajna kovid ograničenja uvedena u Kini. Ocena je i da bi ulazak u recesiju smanjio tražnju za gorivom što bi dovelo i do novog pada cene.

Izvor Blic
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos