SOLAR HIGHWAYS NA NIJAGARINIM VODOPADIMA

Nenad Stanković

Gradonačelnik Nijagarinih vodopada Džim Diodati primio je predstavnike kompanije Solar Hajvej Internešenl koji su mu predstavili projekat nadzidjivanja autoputeva soplarnim panelima. Gradonačelnik Diodati je podržao ovaj projekat i rekao da su Nijagarini vodopadi pravo i priorodno mesto za nastanak novih vidova energije. 

Gradonačelnik Nijagarinih Vodopada Džim Diodati smatra da bi na Nijagarinim Vodopadima trebalo da se izgradi pilot program u Kanadi za ovakve vidove proizvodnje električne energije, kaže nam g. Diodati poslem sastanka sa predstavnicima kompanije Solar Hihgway Internešenel.

Gospodin Diodati kaže da su  solarni autoputevi veoma inovativni i da je – kao što je davno rečeno – nužnost majka invencija. 

Imamo problem sa našom okolinom, sa ugljenikom,  problem sa strujom, imate probleme sa klimatskim promenama. Svi ovi problemi  ponekad se mogu rešavati inovacijama poput ove i možete dobiti dve ptice jednim udarcem i ono što mi se sviđa je da solarni autoputevi imaju  dvostruke namene jer proizvode struju i štite autoput. Ovo je superiorno jer je solarna farma – jednodimenzionalna, dok ovde imate dvostruku namenu, to je pokrivač koji može zaštititi i sačuvati ono što je ispod, u isto vreme takođe može da apsorbuje sunce i proizvodi veliku električnu energiju. Sa ekspanzijom električnih vozila i mandatom mnogih kompanija da do 2035. više neće više biti motora sa unutrašnjim sagorevanjem, važno je da imamo dovoljno stanica za punjenje jer će to biti ono što  sprečava širenje električnih vozila, kaže gradonačelnik Nijagarinih Vodopada.  

Na Nijagarinim Vodopadima pokrenuta je inicijativa za ostvarivanje projekta nadzidjivanja puteva i parking prostora solarnim panelima i uskoro se očekuju sastanci sa državnom agencijom Nijagarinih parkova, koja je nadležna za ovu oblast delatnosti.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos