DOLAZI DIGITALNA RUBLJA

Sve je spremno za testiranje?

Foto: Pixabay

Banka Rusije (CBR) planira da počne sa testiranjem digitalne rublje u transakcijama sa stvarnim klijentima od aprila 2023. godine – rekla je guvernerka CBR, Elvira Nabiuljina, na konferenciji za novinare u petak.

– Sada testiramo digitalnu rublju sa petnaest banaka, ovo je zaista testni režim kako da otvorite novčanike na platformi digitalne rublje, kako da izvršite transfere između kupaca, kako da platite robu i usluge, uključujući i preko QR kodova – objasnila je ona, dodajući da bi testne transakcije sa stvarnim klijentima, ali u ograničenim količinama, mogle postepeno da budu pokrenute 1. aprila 2023.

Nabiuljina je takođe napomenula da je, uprkos nekim tehnološkim problemima, “za njih veoma važno da postoji poverenje u ovaj novi oblik digitalne rublje i da su sva pitanja sajber-bezbednosti rešena”, piše RT.

Koncept nacionalne digitalne valute CBR je predstavio krajem 2020. Očekuje se da će novi oblik novca koegzistirati sa gotovinom i bezgotovinskim rubljama.

Za razliku od virtuelnih valuta kao što je bitkoin, predviđa se da će digitalna rublja predstavljati minimalni rizik, jer će je izdavati državni monetarni regulator i podržavati tradicionalni novac.

Izvor Telegraf
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos