MESEČNO 3.600 EVRA NIJE DOVOLJNO

Nemačke banke prognoziraju sumoran period za domaćinstva

Foto: Pixabay

Zbog skoka cena energenata i hrane, nemačke banke su za nadolazeće mesece prognozirale sumoran razvoj događaja za nemačka domaćinstva.

Prema njihovom proračunu 3.600 evra neto mesečno više nije dovoljno za jedno domaćinstvo, ali mediji koji o tome izveštavaju ne navode koliko članova ima u tom domaćinstvu, prenosi Fenix magazin.

Prema proračunima bankarske grupe, 60 odsto domaćinstava već sada troši celokupni mesečni prihod i deo ušteđevine samo za podmirenje troškova života. To je u utorak na konferenciji za medije objavio Helmut Šlevis, predsednik Udruženja nemačkih štedionica i žiro banaka.

Aktuelna procena bilansa više od 300.000 pravnih lica pokazala je da domaćinstvima koja mesečno zarađuju manje od 3.600 evra neto, s obzirom na trenutnu situaciju, na kraju meseca ne ostane ništa od novca, prenosi Bizb92.

Šlevis je hitno savetovao saveznu vladu da uzme u obzir te grupe prihoda u paketima pomoći koji uskoro dolaze. Uostalom, suzdržano ponašanje potrošača negativno će uticati i na maloprodaju i opštu ekonomiju u ovoj zemlji.

Prema rečima Šlevisa, ne samo privatna domaćinstva, već i preduzeća mogu doći do svojih egzistencijalnih granica zbog inflacije i visokih cena energije. Banke stoga apeluju na ograničavanje cena energije. Domaćinstva i firme takođe bi morale da urade svoj deo posla i da uštede bar 20 odsto energije i da se sve više oslanjaju na obnovljive izvore energije.

Izvor Blic
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos