NJUJORK TAJMS: IRANSKI DRONOVI SEJU SMRT

Bez ikakvih protivmera iranski dronovi će uništiti „celu ukrajinsku vojsku“

Foto: Pixabay
Prema ukrajinskom vojnom zvaničniku koji je razgovarao za Njujork tajms, bez ikakvih protivmera iranski dronovi će uništiti „celu ukrajinsku vojsku“

Ukrajinska vojska saopštila je da je Rusija počela da koristi iranske dronove za napade, izvestio je u nedelju Njujork tajms.

Prema ukrajinskom vojnom zvaničniku koji je razgovarao za list, ostaci dronova Shahed-136 otkriveni su na zemlji tokom kontraofanzive koju je Ukrajina pokrenula ovog meseca u severoistočnim regionima zemlje.

Oružje je „kamikaza dron koji nosi bojevu glavu tešku oko 36 kilograma“ i može da se lansira sa zadnjeg dela kamiona s ravnim platformama, objasnio je Njujork tajms.

„To je prepolovilo Triple-7“, rekao je on Tajmsu, misleći na uništavanje haubice M777 koju su SAD isporučile ukrajinskoj vojsci.

„Umesto da ispalite 100 artiljerijskih granata, lakše je pustiti jedan od ovih dronova u potrazi za metom“, dodao je on.

Njujork tajms je preneo i Kulagovo objašnjenje da je dron bio dovoljno precizan da gađa samohodnu haubicu u predelu cevi gde je bio uskladišten barut.

Ovo zauzvrat stvara sekundarne eksplozije.

„To je veoma ozbiljan problem“, rekao je on i dodao da će bez ikakvih protivmera dronovi uništiti „celu ukrajinsku vojsku“.

Kulagin: Velika efikasnost dronova

Rusija je u ukrajinskom ratu počela da koristi iranske dronove samoubice i, prema prvim analizama, nanosi popriličnu štetu ukrajinskoj vojsci.

Ukrajinski pukovnik Rodion Kulagin rekao je za Volstrit džornal da bespilotne letelice “šahed-136” funkcionišu u paru – dok jedna cilja radar, druga gađa svoju metu.

Prema prvim izveštajima, dronovi su već pogodili nekoliko ukrajinskih oklopnih vozila.

Amerikanci su još u proleće upozorili da Rusi nameravaju da nabave od Irana bespilotne letelice kojima bi kompenzovali slab učinak vazdušnih snaga.

Dronovi kamikaze mogu da nose bojevu glavu tešku do 36 kilograma, a mogu se lansirati iz vojnih kamiona.

“Umesto da ispalite 100 artiljerijskih granata, lakše je pustiti jedan od ovih dronova u potrazi za metom. Toliko su precizni da gađaju haubicu u cev gde je bio uskladišten barut, što izaziva i sekundarne eksplozije”, rekao je pukovnik Kulagin, dodavši da se nada da će SAD osigurati Ukrajini naprednu tehnologiju kojom će zauzdati iranske dronove.

Izvor Novi Standard
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos