U KELNU ODRŽANE IGRE DEČIJE RADOSTI, PETE PO REDU

Nakon dvogodišnje pauze održane Igre dečije radosti

Foto: Pixabay

Nakon dvogodišnje pauze, uzrokovane pojavom korona virusa i preventivnih mera koje su zabranjivale okupljanja, nedavno su u Kelnu, u Nemačkoj, (na praznik svoga Svetog Uspenija) za decu ove parohije održane Igre dečije radosti, pete po redu. Organizator je bila Crkvena opština Keln uz blagoslov sveštenika Neđe i Mladena Janjića.

„Budući misionarskog karaktera i ističući na prvom mestu poučavanje u pravoslavnoj veri ova manifestacija, posvećena pre svih, deci, započela je svetom liturgijom na kojoj su i deca učestvovala izgovarajući molitvu Oče naš i Simbol vere. Nakon pričešća usledilo je i molepstvije za blagosiljanje nove školske godine, pa su naši đaci i učitelji primili poseban blagoslov za napredak u obrazovanju i školovanju”, istaknuto je u ovoj parohiji kelnskoj.

Nakon molitve, usledio je bogat kulturno-umetnički program folklornog udruženja Radost iz Leverkuzena. Oni su izveli splet srpskih igara i kola i bili burno pohvaljeni od prisutne publike. Nakon ručka, koji je priređen za najmlađe otpočelo je nadmetanje u viteškim i sportskim igrama. Kako su istakli sveštenici za „većinu dece to je bio najinteresantniji deo programa”. Njihovo takmičenje završeno je proglašavanjem pobednika a druženje je potom još dugo nastavljeno u svečanom i prazničnom raspoloženju uz veselu i radosnu dečicu.

 

„Kao svaki put do sada i ove godine bilo je veoma mnogo zainteresovanih za ovakve aktivnosti pa je i hram na bogosluženju bio ispunjen kao i porta u vreme trajanja programa. Veliki broj dece i roditelja došli su izdaleka sa područja drugih parohija i iz udaljenih naselja da bi svojim učešćem i prisustvom ulepšali i uveličali ovaj događaj koji postaje sve bolje organizovan, privlači sve veći broj dece i donosi sve više radosti i osmeha i deci i roditeljima.

Foto: SPC CO Keln
Izvor Rasejanje.info
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos