NEMAČKA SE DOGOVORILA SA ABU DABIJEM O ISPORUCI TEČNOG GASA

Nemacka kompanija za elektroprivredu RWE postigla je dogovor sa kompanijom Abu Dabija (ADNOC) o isporuci tečnog prirodnog gasa

Foto: Pixabay

Nemacka kompanija za elektroprivredu RWE postigla je dogovor sa Nacionalnom naftnom kompanijom Abu Dabija (ADNOC) o isporuci tečnog prirodnog gasa u najveću evropsku ekonomiju do kraja decembra, objavio je juče RWE.

Saopštenje je usledilo tokom drugog dana boravka nemačkog kancelara Olafa Šolca u regionu Persijskog zaliva u pokušaju da obezbedi alternativne izvore energenata, preneo je Rojters.

“Moramo da se uverimo da je proizvodnja LNG (tečnog prirodnog gasa) u svetu napredna do tačke u kojoj se može zadovoljiti velika potražnja koja postoji bez potrebe da se pribegava proizvodnim kapacitetima koji postoje u Rusiji”, rekao je Šolc novinarima pre nego što je dogovor objavljen.

U okviru prve isporuke LNG biće isporučeno 137.000 kubnih metara LNG terminalu u Brunsbuetelu u blizini Hamburga, saopštio je RWE.

Predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Mohamed bin Zajed al-Nahjan potpisao je sporazum sa Šolcom koji pokriva ubrzanje energetske bezbednosti i industrijski rast.

Šolc je otputovao u Katar posle sastanaka u Abu Dabiju.

On je juče u DŽedi razgovarao sa prestolonaslednikom Saudijske Arabije Mohamedom bin Salmanom.

Izvor Blic
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos