SEBASTIJAN KURC U ULOZI SVEDOKA

Wikimedia Commons

Ove sedmice, bivši austrijski kancelar Sebastian Kurz se vraća na političku scenu, mada ne svojom voljom.

Korupcionaške afere, otvorene u vreme vladavine Sebastiana Kurza, najmlađeg kancelara u austrijskoj istoriji, nikako se ne smiruju, naprotiv. Tužilaštvo za privredni kriminal i korupciju rešeno je da stvari istera na čistac, bez obzira što vladajuća Narodna partija Austrije, kojoj je Kurz u vreme svog kancelarskog mandata bio na čelu, pokušava da sve zataška i da prikrije dokaze.

Kako je najavljeno, Sebastian Kurz će u sredu svedočiti o aferama koje su otvorene u vreme njegove vlasti, a i danas potresaju političke temelje Alpske republike i, pre svega, vladajuće partije. Kurz će se u ulozi svedoka u sredu pojaviti pred Istražnim odborom za korupciju. Izjašnjavaće se o favorizovanju i imenovanjima svojih bliskih prijatelja na visoke funkcije, o procedurama finansiranja lažnih anketa i partijskih reklama u medijima, o uticaju na savezne fondove i na sprovođenje istraga.

Inače, Tužilaštvo za privredni kriminal i korupciju vodi istragu protiv bivšeg šefa vlade i zbog, navodno, lažnih izjava koje je davao pred Istražnim komitetom Ibica, kao i u tzv. slučaju Bainšab. Ova afera tiče se njegove bliske saradnice Sabine Bainšab, koja je naručivala ankete i izradu studija, korisnih za stranku i za političko napredovanje Sebastiana Kurza. Ona je već priznala da je radila po nalogu svog nadređenog, a sve je plaćalo Ministarstvo finansija. U aferu je upletena i Sofi Karmasin, bivša ministarka iz redova Narodnjaka, koja je zbog finansijskih malverzacija nekoliko meseci provela u istražnom zatvoru.

Da dodamo da je ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner dao nalog Upravi bečke policije da na saslušanje zbog korupcije privede Tomasa Šmida, bivšeg šefa državnog holdinga ÖBAG i bliskog prijatelja Sebastiana Kurza, čim se pojavi u Austriji. Naime, on se nakon otvaranja afera preselio u inostranstvo.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos