TRUDO ŠALJE VOJSKU PROTIV “FIONE”

Kanadska vojska poslata je u Atlanski deo zemlje kako bi pomogli u uklanjanju štete od razaranja koje je izazvala snažna posttropska oluja “Fiona” zbog koje je stanovništvo u toj oblasti evakuisano, a mnogi domovi pretvoreni u gomilu ruševina.

Dok je posttropska oluja Fiona zahvatila Atlansku Kanadu nakon što je u subotu rano stigla na kopno, premijer Džastin Trudo najavio je da će, nakon zahteva Nove Škotske, vlada rasporediti kanadske oružane snage da pomognu u oporavku .

Savezna vlada će takođe usmeriti sve donacije kanadskog Crvenog krsta od strane pojedinaca i korporacija tokom sledećeg meseca, rekao je on na konferenciji za novinare u subotu.

„Mi pre svega mislimo na ljude koji su imali zastrašujućih poslednjih 12 sati“, rekao je Trudo. „Kao Kanađani, kao i uvek u teškim vremenima, bićemo tu jedni za druge.

Premijer je takođe najavio da je otkazao planiranu posetu Japanu za državnu sahranu bivšeg japanskog premijera Šinza Abea da bi se umesto toga fokusirao na podršku Kanađanima pogođenim olujom.

Snažna posttropska oluja, koja je u Novoj Škotskoj izazvala udare vetra do 141 km/h i procene na više od 200 milimetara kiše, nastavlja da se probija kroz atlantski region u subotu popodne.

Kanadski centar za uragane u Dartmutu, NS, saopštio je da je Fiona postavila nezvanični rekord za najniži barometarski pritisak ikada za tropsku oluju koja je stigla do Kanade. Zabeleženi pritisak na ostrvu Hart bio je 931,6 milibara.

Zvaničnici su procenili da je pola miliona domova i preduzeća širom Atlanskoj obale bilo bez struje u subotu ujutro, što je primoralo lokalne vlasti da proglase vanredno stanje.

Ministar za vanredne situacije Bil Bler kaže da savezna vlada lokalizuje savezne resurse za pomoć provincijama nakon oluje i da su pripreme za oluju počele pre nekoliko dana „u bliskoj saradnji“ sa pokrajinama.

Bler je rekao da je sada u igri i aranžman finansijske pomoći u slučaju katastrofe, kako bi se svim provincijama nadoknadili troškovi koje bi mogle imati da se oporave od oluje, iako tačan iznos u dolarima nije dat.

Savezna vlada je takođe spremna da organizuje strateška sredstva vazdušnog transporta za evakuaciju, oružane snage da pomognu u uklanjanju krhotina i hidro popravci i uslugama, dodao je Bler.

Ministarka nacionalne odbrane Anita Anand rekla je u subotu da sve tri grane kanadskih oružanih snaga pripremaju opremu i osoblje za slanje u teško pogođene gradove i da su tri broda Kraljevske kanadske mornarice spremna da odgovore u Sent Džonsu.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos