BESPILOTNE LETILICE SEJU STRAH

Zelenski sazvao tim za nacionalnu bezbednost zbog iranskih dronova

FoTo: Pixabay
Do sastanka je došlo nakon što je Moskva pojačala napade u regionu Odese koristeći iranske borbene bespilotne letelice, saopštili su kabinet predsednika i regionalni zvaničnici

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski i bezbednosni čelnici sastali su se danas kako bi isplanirali načine suprotstavljanja novim vrstama oružja koje koriste Rusi. Do sastanka je došlo nakon što je Moskva pojačala napade u regionu Odese koristeći iranske borbene bespilotne letelice, saopštili su kabinet predsednika i regionalni zvaničnici.

Rusija je, naime, izvela najmanje pet napada na ciljeve u regionu koristeći bespilotne letelice Šahed-136 u poslednjih nekoliko dana, rekao je portparol regionalne administracije Odese Sergej Bračuk na brifingu, preneo je Rojters.

U jednom od napada jutros je pogođen skriveni vojni cilj u južnom regionu, dodao je.

„Neprijatelj pokušava da uštedi na projektilima… ovi šahedovi su mnogo jeftiniji, mogu se koristiti mnogo češće i u parovima. Vidimo da neprijatelj može čak i da lansira nekoliko ovih kamikaza dronova tokom jednog napada”, rekao je Bračuk.

Zelenski je danas održao i sastanak sa glavnokomandujućim Oružanih snaga Ukrajine Valerijem Zalužnijem, načelnikom vojne obaveštajne službe, ministrom odbrane i drugim najvišim bezbednosnim i vojnim osobljem, posebno je saopšteno iz kabineta predsednika.

Učesnici sastanka su se posebno fokusirali na pitanje upotrebe novih vrsta naoružanja ruske strane i izneli planove za suprotstavljanje takvim sredstvima, navodi se u saopštenju, u kome se ne navode detalji o planovima.

Novi tipovi oružja, uključujući raketne sisteme „Himars”, protivtenkovsko oružje „džavelin” i turske bespilotne letelice „bajraktar”, imali su vidljiv uticaj na tok sedmomesešnog rata koji je Rusija pokrenula u februaru, navela je agencija, prenosi Tanjug.

Izvor Politika

Izvor Novi Standard
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos