AMERIČKI PREDSJEDNIK U POSJETI KAMBODŽI

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden ovog vikenda će boraviti u Kambodži, u gradu Fnom Fen. Ova posjeta odvija se u sklopu indo-pacifičke strategije Sjedinjenih Američkih Drzava.

Foto: Reuters

Američki predsjednik Džo Bajden danas se sastao sa liderima Asocijacije južnoazijskih zemalja (ASEAN) u gradu Fnom Fen u Kambodži.

 

Bajden je istakao da je ova posjeta jos jedan značajan korak naprijed u odnosima između Sjedinjenim Američkih Država i članica ASEAN pakta, budući da ce se pregovarati o mnogim važnim pitanjima.

 

Posjeta američkog predsjednika takođe označava porast prisustva SAD-a u indo-pacifičkoj regiji. Ovo prisustvo dodatno je potvrđeno sastancima sa premijerom Kambodže, Ministrom Hun Sen, kao i pregovorima o raznim bezbjednosnim partnerstvima.

 

Bajdenova posjeta Kambodži, I nova SAD-ASEAN Sveobuhvatna strategija, predstavljaju pokušaj umanjenja uticaja Kine na ovim prostorima.

 

Najavljeno je da će se Bajden naredne sedmice sastati sa kineskim predsjednikom Si Djinpingom, na Baliju, u sklopu samita G20 zemalja.

 

Bajden će sutra učestvovati i na Samitu Istočne Azije, a očekuje se i da se sastane sa liderima Južne Koreje I Japana.

Izvor Reuters
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos