SASTANAK PREDSJEDNIKA SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA I KINE

Foto: Reuters

Predsjednik SAD-a, Džozef Bajden i Predsjednik Kine, Si Djinping, održali su dugoocekivani sastanak danas, na Baliju u Indoneziji, gdje su teme pregovora bile Tajvan, Ukrajina, Sjeverna Koreja kao i mnoge druge teme.

Odnosi između Kine I SAD-a su u nepovoljnom stanju, a razlozi tenzija izmedju dvije svjetske sile tiču se od pitanja Tajvana do trgovine.

Uprkos neslaganju dvije svjetske sile o mnogim pitanjima, Bajden je izjavio da smatra da ove dvije države mogu prevazići međusobne razlike kako bi zajedno sarađivale u vremenu svjetske krize.

“Kao lideri naših naroda, mi dijelimo odgovornost da pokažemo da Kina i SAD mogu da prevaziđu međusobne razlike, kao i da spriječimo da konkurencija postane konflikt, i da nađemo način da zajedno sarađujemo i rješavamo pitanja od svjetskog značaja”, izjavio je Bajden.

Predsjednik Kine Si Djinping istakao je želju da zajedno radi sa Bajdenom na poboljšanju odnosa između dvije zemlje, budući da Kina I SAD imaju mnogo dodirnih tačaka, prenosi Rojters.

Uprkos današnjem prijateljskom ophođenju dva svjetska lidera, portparoli Bajdenove administracije saopštili su da je ugovaranje današnjeg sastanka bilo teško i dugotrajno.

Naglašeno je da komunikacija nije uvijek bila otvorena, posebno nakon što je Predsjednica Predstavničkog Doma, Nensi Pelosi, ove godine posjetila Tajvan, potez koji je Peking oštro osudio.

Izvor Reuters
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos