NATO SE OGLASIO NAKON EKSPLOZIJE U POLJSKOJ

Preliminarni rezultati istrage incidenta koji se desio juče u Poljskoj pokazali su da je ukrajinska raketa ta koja je prouzrokovale eksploziju i usmrtila dva državljanina Poljske. NATO savez saopštio je da nema naznaka da se Rusija sprema na vojnu akciju protiv saveznica ovog pakta.

Foto: NATO

Eksplozija u istočnoj Poljskoj koja se dogodila sinoć prouzrokovana je ukrajinskom raketom protivvazdusne odbrane, izjavio je Generalni sekretar NATO-a, Jans Stoltenberg. U eksploziji su poginula dva državljanina Poljske.

 

„Istraga ovog incidenta i dalje je u toku, i mi trebamo da sačekamo njen rezultat. Trenutno ne postoji naznaka da je ovo bio rezultat namjernog napada, kao što ni ne postoje naznake da se Rusija sprema za ofanzivnu vojnu akciju protiv NATO-a. Naši preliminarni rezultati sugerišu da je incident najvjerovatnije prouzrokovan ukrajinskom raketom protivvazdušne odbrane koja je ispaljena kako bi se odbranila teritorija Ukrajine od ruskih krstarećih raketa“ izjavio je Generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg

 

Tokom press konferencije, Stoltenberg je takođe naglasio da ovaj incident nije krivica Ukrajine, već da je Rusija ta koja treba da snese potpunu odgovornost. Predsjednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen, izjavila je da Evropska Unija pruža podršku i pomoć Poljskoj.

 

“Mi smo takođe razgovarali o eksploziji kod poljske granice. Mi nudimo našu potpunu podršku i pomoć  u toku trenutne istrage. U konstantnoj smo komunikaciji sa našim partnerima kada su u pitanju naredni koraci.“ navela je Predsjednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen

 

Predsjednik Poljske, Andrej Duda, takođe je potvrdio navode da je incident najvjerovatnije prouzrokovan ukrajinskom raketom, kao i da ne postoji osnovana sumnja da je eksplozija predstavljala namjeran napad na Poljsku.

Izvor Reuters FoNet
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos