ZELJKOVIĆ I OSTALI PRIZNALI KRIVICU

Bivši direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, Branislav Zeljković koga Republičko tužilaštvo tereti za zloupotrebu službenog položaja prilikom javnih nabavki za potrebe te institucije u vrijeme pandemije virusa korona danas se na Okružnom sudu izjasnio da nije kriv.

Foto: Radio Slobodna Evropa

Krivicu su pored Branislava Zeljkovića negirali i ostali optuženi, Saša Marković koji je učestvovao u javnim nabavkama za potrebe Instituta kao vlasnik jedne turističke organizacije, Slavko Bojić direktor firme Prokontrol, Dragan Dubravac direktor firme Promeding kao i Sani Crljić bivši direktor firme Sineks laboratorija. Optužnicu protiv njih zbog spornih javnih nabavki podiglo je Posebno odjeljenje Republičkog tužilaštva.

 

 

„Danas će se i moji klijenti izjasnisti da nisu krivi i mi idemo u potpunosti u postupak suđenja. Informacije koje su se pojavile ja moram da opovrgnem, nema nikakvog priznanja krivice. Tužilaštvo i dalje stoji pri svim svojim navodima“, rekao je advokat optuženih Bojića i Markovića, Miloš Stevanović.

 

Optužnica bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo tereti da je kršio procedure javnih nabavki i sproveo postupak javne nabavke pregovaračkim postupkom bez obavještenja nabavljajući zaštitnu opremu za potrebe Instituta. Zeljkoviću se zamjera i što je posao nabavke povjerio nekvalifikovanim ponuđačima a jedan od njih je i turistička organizacija.

 

„Moram da vam kažem da ćemo mi tokom postupka odbranu usmjeriti na to da su Slavko Bojić i Saša Marković imali pravo da zaključe ugovore o konzorcijumu. Tužilaštvo i dalje inisistira da moji klijenti nisu imali pravo da konzorciono učestvuju u postupku javne nabake. Pominje se davanje mita i razna davanja, mi to trenutno u potpunosti opovrgavamo“, rekao je Stevanović.

 

Republičko tužilaštvo je ranije saopštilo da je protivzakonito nabavkom zaštitne mdicinske opreme po većim cijenama Zeljković sebi pribavio korist od najmanje 335 hiljada maraka a da je velika korist pribavljena i licima koja su osumnjičena zajedno sa Zeljkovićem, odnosno njihovim firmama.

Zeljković je uhapšen 16. septembra prošle godine i u pritvoru je prove pet mjeseci.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos