OTVOREN PUT IZMEĐU HERSONA I KIJEVA

Foto: Pixabay

Ponovno otvaranje ovog puta jedan je od koraka ka uspostavljanju potpune povezanosti izmedju Hersona i Kijeva.

 

Izvršni direktor nacionalne ukrajinske željenicke firme, Oleksander Kamišin, izjavio je da je početak redovnog prevoza vozom između dva grada od izuzetnog značaja, budući da je Hersonu neophodno dostaviti osnovne životne namirnice.  Do sada, dostava životnih namirnica I potrepština bila je otežana zbog lošeg stanja redovnih puteva, kao I nevremena.

Podsjećamo, Herson je bio među prvim gradovima koje je Rusija okupirala, I čija je okupacija trajala do 11. novembra. Ruski komandant oružanih snaga u Ukrajini, Sergej Surovikin, naveo je otežano snabdjevanje grada i trupa kao jedan od glavnih razloga povlacenja.

 

Ministar odbrane Rusije, Sergej Šojgu, je zatim naredio povlačenje ruskih trupa iz grada i njihovo zauzimanje defanzivnog položaja na lijevoj obali rijeke Dnjepar. Izvršni potpredsjednik Evropske komisije, Valdis Dombrovskis, učestvovao je u današnjoj  ceremoniji ispraćaja prvog voza za Herson. Ukrajinska nacionalna željeznička kompanija je takođe najavila prodaju „ambicioznih “ karata za i dalje okupirane destinacije Mariopolj, Donjeck i Lugansk, kao i Simferopolj na Krimu.

Zarada od ovih karata iskoristiće se za ponovnu izgradnju transportne infrastrukture. Voz 102 imao je 200 putnika, i današnji put označava početak regularnog željezničkog prevoza između dva grada, prenosi Nju Jork Tajms.

Izvor FoNet
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos