KONSULTACIJE KOD DODIKA

Foto: Reuters

U Palati Republike u Banjaluci novi predsjednik Republike Srpske održao je konsultacije oko izbora nove Vlade sa parlamentarnim strankama. Pozivu Milorada Dodika nisu se, međutim, odazvale opozicione parlamentarne stranke.

 

Milorad Dodik rekao je da formiranje nove Vlade Republike Srpske očekuje u prvoj sedmici decembra. Očekivano rekao je da je mandat za sastav nove Vlade povjerio Radovanu Viškoviću, aktuelnom predsjedniku Vlade Republike Srpske. Konsultacijama kod Dodika odazvale su se parlamentarne stranke iz Republike Srpske koje čine vladajuću koaliciju u Republici Srpskoj godinama.

 

„Dogovorili smo da DEMOS učestvuje u budućoj Vladi čiji će mandatar biti Radovan Višković a o samom sastavu Vlade nije bilo riječi, vidjećemo mi ćemo biti konstruktivni u cijeloj toj priči i nećemo ni na koji način stavljati do znanja da smo remetilački faktor“ rekao je predsjednik DEMOS-a i aktuelni predsjednik NSRS, Nedeljko Čubrilović.

 

Dodikovom pozivu nisu se odazvali predstavnici opozicionih stranaka. Iz SDS-a su rekli kako nema smisla da razgovaraju o nečemu o čemu je Dodik već donio odluku. U PDP-u su rekli da ne priznaju Dodikov legitimitet jer nije, kko tvrde, legitimno izabran predsjednik. Nebojša Vukanović, lider Liste za pravdu i red je za TSD rekao da nije ni pomišljao da se odazove Dodikovom pozivu.

 

„Ne želim da idem na konsultacije sa onim koji je zarobio i uzurpirao sve institucije i koji je u Palatu Republike ušao na nasilju, zloupotrebama i grubom prekrajanju izborne volje građana i krađi glasova što je dokazalo i kontrolno brojanje u CIK BiH koja je takođe zarobljena crnom trojkom SDA-SNSD i HDZ“, rekao je za TSD Vukanović.

 

Milorad Dodik je najavio da će sutra razgovarati sa Radovanom Viškovićem a da sastav Vlade prepušta njemu.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos